Egy személyautót fenntartani igen költséges, és a rövidebb utakra nincs is igazán szükség a négykerekűre. Budapesten a legtöbb helyre egyszerűen eljuthatunk tömegközlekedéssel is, ami bár nem a legkomfortosabb megoldás, de sok esetben megfelelhet. Időnként viszont jól jöhet egy bérautó, még akkor is, ha van saját járművünk.

Turistaként a fővárosban

Akár városnézésre érkezünk, akár üzleti tárgyalás miatt tervezünk néhány napot Budapesten tölteni, jó döntés lehet az autókölcsönzés. Sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, sőt, akár költséghatékonyabb megoldás is lehet például a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre való érkezés után beülni egy bérautóba, mint azzal időt tölteni, hogy sikerüljön találnunk egy szabad taxit. Ráadásul így a többi napunkon is kiélvezhetjük a gépkocsi előnyeit, nem kell a tömegközlekedési eszközök menetrendjeihez alkalmazkodnunk, és arra figyelnünk, hogy el ne tévesszük a kiválasztott megállót. A zsúfoltságról nem is beszélve.

Nyaralás, telelés, kikapcsolódás

Ha már pihenni megyünk, érdemes megadni a módját, és nem egy buszon vagy vonaton zötykölődni, hanem autóval útnak indulni. Nem csak akkor jó megoldás a bérautó, ha nincs saját kocsink, hanem akkor is, ha egy tágasabb járműre van szükségünk, vagy egyszerűen csak nem szeretnénk a saját négykerekűnket több száz kilométeres úttal terhelni. A kiválasztott bérautóval – előzetes engedély után – külföldre is kiutazhatunk, így ott már nem kell drágán autót kölcsönöznünk ahhoz, hogy könnyebben eljussunk egyik városból a másikba. Továbbá autóban a csomagok szállítása és a hozzáférés is komfortosabb az utazás során.

Különleges alkalmak, események

Egy távolabbi ballagás, esküvő, születésnapi buli vagy bármilyen egyéb különleges rendezvény meglátogatása is kényelmesebb, ha gépkocsival megyünk. Ráadásul, ha 4-5 fővel utazunk, akkor még jelentős többletköltséggel sem kell számolnunk. Ilyenkor az sem elhanyagolható szempont, hogy nagyobb eséllyel ér oda épségben az összeállított ajándékkosár is.

Váratlan helyzetek

Lehetnek olyan szituációk, amikor váratlanul lesz szükségünk egy bérautóra. Például, ha egyszer csak nem indul a kocsink, és szervizbe kellene vinnünk, de közben fontos elintézni valóink lennének minden nap, amelyekhez elengedhetetlen egy folyamatosan rendelkezésre álló négykerekű.

Bármikor is legyen szükségünk kibérelhető járműre, a plusautorent.hu-n kedvező áron, szuper feltételekkel, rugalmas lehetőségekkel találjuk meg azt.