Az autóbérlés gyakori kérdései

Mennyi pénzt spórolhatunk autóbérléssel?
  1. A teljes bérleti díjat elkönyvelheti költségként.
  2. A bérlőnek előre tervezhető költségei vannak.
  3. A bérlőnek nincs tőkekihelyezése a gépjárműbe, így a gépkocsi nem kerül be a főkönyvébe.

Az autóbérlés további előnyei:

Nem terheli Önt a…

  • szervizdíj,
  • abroncsok és egyéb kopások,
  • autó értékcsökkenés,
  • átírási díj,
  • kötelező biztosítás,
  • súlyadó,

költségei, hiszen a fentiek is részei a bérleti díjnak.
A bérlőt nem terheli a használt gépkocsik értékesítésének a kockázata, az értékesítés egyéb problémája, költsége.
A bérautóinkat profi szakembergárda kezeli, elemzi, véleményezi, így a bérlő számára a legjobb, legoptimálisabb, legbiztonságosabb megoldást szavatolja.
A bérlőnek minden gépkocsival, utazással kapcsolatos problémájára, feladatára költségkímélő, biztonságos állandóan elérhető és rugalmas megoldásokat kínálunk.
Az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. magas színvonalon, egyedien, messzemenőkig rugalmasan szolgálja ki ügyfeleit bérautóival.

Mit jelent az, hogy a casco biztosítás önrésze 10%, minimum 100.000,- Ft?

A gépkocsikra érvényes casco biztosítás minden esetben kiköti a saját felelősséget. Ha a gépkocsival kár történik, a biztosító a kár összegéből levon egy bizonyos részt, amit önrésznek nevez. Ezt az önrészt kell a Bérlőnek megfizetnie, ha saját hibás balesetet okoz, vagy a gépjárművet tőle ellopják. A kár mértékének 10%-át vonja le a biztosító. Amennyiben a kár mértékének 10%-a nem éri el a gépkocsira megállapított minimum 100.000,-Ft összeget, úgy a biztosító a minimum összeget vonja le önrészként. Ha a kár mértéke a minimum összeget sem éri el, úgy a biztosító nem térít, így a helyreállítás költségei bérlőt terhelik. Ezen költségek a tényleges javítási költségek, melyekről számla, illetve az aktuális tarifatáblázat ad tájékoztatást.

A bérautókra köthető casco biztosítás az autóbérlés időtartamára, ennek díját előre kell kifizetni, és feltételeiről telefonon, a +3630 466 5202-es telefonszámon lehet érdeklődni.

 

Cégként mi szükséges a bérléshez?
Ha a céges bérlő képviseletében az aláírási joggal rendelkező személy jár el, akkor személyi igazolvány vagy útlevél, lakcímkártya, jogosítvány, aláírási címpéldány (fénymásolatban le kell adni) bemutatása szükséges.
Ha nem az aláíró jár el a cég nevében, akkor személyi igazolvány, vagy útlevél, lakcímkártya, jogosítvány, aláírási címpéldány (fénymásolatban le kell adni) és meghatalmazás szükséges.
A meghatalmazásnak az aláírási joggal rendelkező személytől kell származnia és igazolnia kell, hogy ………………. név ………………. típusú bérautót jogosult bérelni a ………………. cég nevében és képviseletében eljárva ………………. időpontra. A meghatalmazás eredeti példányban, 2 tanúval aláíratva szükséges.
Magánszemélyként mi szükséges a autóbérléshez?

A bérautó átvételekor a bérlőnek személyi igazolvány, vagy útlevél, lakcímkártya, jogosítvány ( A hátulján a B kategória minimum 1 éve érvényesnek kell, hogy legyen) szükséges.

Miért válasszam az Automobile-Rent Autókölcsönző Móra Kft. csapatát?

30 éves tapasztalat az autókölcsönzésben.
Minden kedves bérlőnk kívánságát, kérését rugalmasan teljesítjük.
Kisgyermekes bérlőiknek ingyen biztosítunk gyermekülést (0-18 kg-ig) az autóbérlés idejére.
A bérautókat kérésre házhoz szállítjuk (lakás, ház, telek, nyaraló, utazási iroda, hotel, panzió, villa, Ferihegy repülőtér, stb.).
A bérautókon mindig jó állapotú, az évszaknak megfelelő gumiabroncsok vannak felszerelve.
Alacsony, minimális kaució, óvadék letétele szükséges.
A bérleti díjat, a szállítási díjat az óvadék (kaució) összegét készpénzben a bérautó átvételekor előre kell fizetni. Lehet valutában is.
Az óvadék (kaució) visszafizetése a bérautó visszaadásakor esetleges elmaradások, sérülések elszámolása után azonnal a helyszínen történik.

Mit kell tudni az autópálya úthasználati díjról?

Áraink az autópálya úthasználati díjat nem tartalmazzák. Az úthasználati díjat a bérlőnek, használónak kell megfizetnie.
Autópálya úthasználati díj:

személyautóra D1 kategóriában: 10 napos = 3640,- Ft. 30 napos (havi) = 4970,- Ft. Magyarország összes autópályályára, fizetős útszakaszokra érvényes.

Teherautóra (teherautónak vizsgáztatott, legfeljebb 3,5 t össztömegig), személyautókra (7 személy szállításánál többre alkalmas jármű esetén) D2 kategóriában: 10 napos = 7270,- Ft. 30 napos (havi) = 9930,- Ft. Magyarország összes autópályályára, fizetős útszakaszokra érvényes.

Az autópályadíjat a benzinkutaknál, töltőállomásokon lehet megvásárolni. Ügyelni kell a pontos rendszám megadására és az érvényesség időpontjára. A rendszám elírás 2 karakterig javítható, aminek a költsége az Állami autópálya felügyeletnél 1500,- Ft-ba kerül.
Az autópályán kamerákkal ellenőrzik elektronikusan az úthasználat megfizetését RENDSZÁM alapján, ezért nagyon fontos a pontos rendszám megadása! Ha eltérés van, azonnal küldik a büntetést.
A büntetés az úthasználati díjnak kb. tízszerese.
Figyelem: Az autópálya úthasználatot napokban számítják, tehát amelyik napon megvásárolták (kezdet) az is 1 napnak számít.
Pl: Egy tíz napos úthasználat április 11-én 23.00 órakor történő vásárlásával április 20. 24.00-ig érvényes.

Milyen egyéb költségek léphetnek fel?

Az autókölcsönzés időtartama alatt az autóval kapcsolatban felléphetnek olyan kifizetési kötelezettségek (pl. parkolási bírság, autópálya úthasználati díj hiánya, elrejtett kár, hiányosság), amelyekről a bérbeadó csak később szerez tudomást. Ebben az esetben az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. az autó visszaadásakor nem tudja a kárigényét érvényesíteni. Ilyenkor jogosult a kár ill. a büntetések teljes összegét, a bérlet lezárását követően a bérlő, vagy az érte kezességet vállaló személytől behajtani.
Minden egyes ilyen tételnél az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. jogosult 10.000,- Ft adminisztrációs díjat felszámítani.

Mikor kell a bérleti díjat kifizetni?
A bérleti díj fizetése minden esetben előre történik. A díj fizetése készpénzben a bérleti szerződés megkötésekor és a bérautó átvételekor történik.
Ki vezetheti a bérautót?
Csak és kizárólag a bérleti szerződésen feltüntetett személyek vezethetik az autót. Amennyiben a bérlő jogi személy, legalább egy természetes személynek meghatározásra kell kerülnie, aki készfizető kezességet, és felelősséget vállal a bérleti időtartama alatt keletkezett károkért, esetlegesen elkövetett szabálysértésekért.
Mi lesz a fennmaradó bérleti díjjal, ha előbb kell visszaadnom az bérautót?

Az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. árait abban az esetben tudja csak fenntartani, ha a bérautókat nagy kihasználtsággal üzemelteti.
Amennyiben az ügyfél a bérleti szerződés lejárata előtt kívánja visszaadni a bérautót, annak a fel nem használt bérleti díját természetesen visszafizetjük.
Kérjük Önöket, hogy lehetőleg minél előbb jelezzék az bérleti idő lejárata előtti visszaadást, hogy másik bérlőnek tudjuk ajánlani bérautónkat.
Az Automobile-Rent Autókölcsönző Kft-t az ODAFIGYELÉS, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG, PONTOSSÁG, BECSÜLET jellemzi.

Milyen gumiabronccsal van felszerelve a bérautó? Nyári- téli gumik?
Bérautóinkra mindig az aktuális évszaknak megfelelő gumik vannak felszerelve, mely szolgáltatást az autókölcsönzés díja tartalmazza.
Megeshet, hogy nem a kiválasztott autót kapom?

Alapesetben a Automobile-Rent Kft. munkatársai mindenképpen a megrendelt típusú bérautót adják át az ügyfélnek. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor ettől el kell térniük (káresemény, lopás). Ilyen esetekben a helyettesítő bérautó legalább ugyanolyan, vagy magasabb kategóriájú lesz mint az eredeti. A változásról a Automobile-Rent Autókölcsönző Kft. munkatársai minden esetben értesítik az ügyfelet, és ha van rá lehetőség, akkor több alternatívát kínálnak fel.

Van irodájuk a repülőtéren?
Nincs, azonban alkalmazottunk a kért időpontra kiszállítja az Ön által megadott terminál érkező oldalára a lefoglalt autót. A könnyebb felismerhetőség érdekében munkatársunk az Ön (bérlő) nevével ellátott „táblával” fogja várni.
Igényelhetek az autóra mindenre kiterjedő biztosítást?

Sajnos nem áll módunkban ennek a kérésnek a teljesítése, azonban bérleti díjaink tartalmazzák a kötelező biztosítást és ha szeretné, igénybe vehet a bérlés időtartamára casco biztosítást (10%, de minimum 100.000,-Ft. önrésszel) is. Ennek költségeit a bérlés előtt kell kifizetni, a pontos részletekről telefonon keresztül tudunk tájékoztatást nyújtani.

Mely időpontban lehetséges az autók átvétele / leadása?

Az autó hétfőtől vasárnapig 8:00 és 17:00 óra között vehető át a 1028 Budapest, II. ker. Temető u. 19. szám alatt található irodánkban, vagy kérésre házhoz visszük bérautóinkat. A szállítás költsége Budapesten hétfőtől péntekig nyitvatartási időben 6000.- Ft. A Ferihegyi repülőtérre 7000.- Ft. Hétvégén és munkaszüneti napokon nyitvatartási időben Budapesten 7000,-Ft Ferihegy repülőtérre 8000,- Ft.

Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 8:00-17:00 óráig.

Nyitvatartási időn túl is vállaljuk a bérautóink kiszállítását. Ennek költsége, ára 10.000,- Forinttól kezdődik.

Mielőtt elindulna irodánkba (nyitvatartási időben is), telefonon egyeztessen időpontot, mert az autók kiszállítása miatt nem mindig tartózkodunk a helyszínen!

Telefonszámunk: +36 (30) 466-5202

Milyen felelőséggel tartozom a bérleti idő alatt?

A bérleti szerződés határozott idejű. Lehetőség van a meghosszabbítására is.
A felelősség a bérautó átvételétől a bérautó visszaszolgáltatásáig áll fenn. Ez a bérleti szerződésben dokumentálva van. Tehát az átvételtől a visszaadásig minden szabálysértés, büntetés, kihágás a Bérlőt terheli. Ilyen például az autópályadíj ki nem fizetése, a parkolási díj ki nem fizetése, gyorshajtás, KRESZ megsértése stb. Mivel ezeket később is bizonyítani kell ezért minden igazolást (vagy annak másolatát) a bérlet idejére a bérautó visszaadásakor a bérbeadónak át kell adni.
Az átadás elmulasztásából eredő károkért és költségekért a bérlő felelős.

Mikortól és hogyan kalkulálják az autókölcsönzés időtartamát?

Az autókölcsönzés időtartamát a bérautó átvételétől kezdődően naptári napokban számoljuk. Az első nap az átvétel napja.

Használhatom a bérautót Magyarország határain kívül?

Külön engedéllyel lehetséges, ebben az esetben a külföldre érvényes díjtáblázatot kell alkalmazni.

Bérautóval történő külföldre utazás:

A Bérlő a bérautót – Bérbeadó előzetes, kifejezett hozzájárulása hiányában – kizárólag Magyarország határain belül jogosult használni. Amennyiben a Bérlő a bérautóval külföldre kíván utazni, ezt a szándékát – a célország pontos megjelölésével – a bérleti szerződés megkötésekor vagy a gépkocsi átvételekor a Bérbeadónak jelezni köteles.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az országhatáron kamerás rendszámmegfigyelő rendszer működik. Amennyiben a Bérlő a gépkocsival a Bérbeadó engedélye nélkül kívánja elhagyni az ország területét, azt a rendszer azonnal észleli és a gépjárművet megállítják. Ebben az esetben a Bérlő súlyos szerződésszegést követ el, amelynek jogi következményeit és költségeit teljes mértékben viselni köteles. Bérbeadó ilyen esetben haladéktalanul büntető feljelentést tesz Bérlő ellen.

Mit kell tennem, ha autót akarok Önöktől bérelni?

Ha gyorsan szeretne autót bérelni, akkor telefonáljon telefonszámunkra: +36 (30) 466-5202. Amennyiben nem sürgős, e-mail-t is írhat, melyre 24 órán belül választ adunk.

Amennyiben telefonál:
Kapcsolattartónkkal megbeszélheti, hogy milyen autót szeretne (típus, méret, szín), mikortól és milyen időtartamra, hova utazna, házhoz szállítást kér vagy érte jön.
Tájékoztatjuk a pontos árakról , feltételekről.
Egyeztetünk a bérautó átvételének időpontjáról, amennyiben házhoz szállítást kér meg kell adnia a bérautó szállítási címét és időpontját.

Amennyiben e-mailt ír:
Kérjük térjen ki az alábbi pontokra:
Melyik autót szeretné (elsősorban, másodsorban, harmadsorban)?
Mikortól és milyen időtartamra?
Hova utazna?
Házhoz szállítást kér / nem kér?
Házhoz szállítás esetén cím és időpont megadása.

Nyitvatartási időn túl is lehet autót bérelni?

Igen, felár esetében külön megbeszélés alapján megoldható.

Nyitvatartás hétfőtől vasárnapig: 08:00 – 17:00 óráig.

Telefonos időpontegyeztetés szükséges.

Telefonszám: +3630 4665202

Bérautóinkat kérésre házhoz szállítjuk, ezért nem mindig tudjuk az
irodánkat a nyitvatartási időben nyitva tartani. Mielőtt eljönne hozzánk
autót bérelni, kérjük, telefonon egyeztessen velünk időpontot.

Címünk:
1028 Budapest, Temető utca. 19.
Telefonszámunk: 003630 9488730

A bérleti díj tartalmazza a parkolás és autópálya-használat költségeit?

A bérleti díj nem tartalmazza az üzemanyag költségeket, parkolási díjakat, az autópálya úthasználatot, a gépjármű sérülése, meghibásodása esetén a javítás idejére csereautó biztosítását, vagy ezzel kapcsolatos költségek megtérítését, a gépjármű szállításával, mozgatásával kapcsolatos költségeket.
Igény esetén kollégáink megvásárolják Önnek az autópálya úthasználatát, azonban a költségek a bérlőt terhelik.
Az autókölcsönzés bérleti idejének lejárta után a parkolójegyeket, az autópálya díj vásárlását igazoló bizonylatot, vagy annak másolatát az autókölcsönző munkatársainak át kell adni.