Ha csak ritkán van szükségünk autóra, akkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy megéri-e fenntartanunk egy saját járművet, vagy költséghatékonyabb, ha néha az autókölcsönzés mellett döntünk. Egy gépkocsi már önmagában is többszázezres vagy milliós érték, és egészen biztos, hogy minden évben kell ráköltenünk, vannak fix és lehetnek váratlan kiadások is. De olyankor is szükségünk lehet bérautóra, ha épp elromlott a sajátunk vagy épp kisebb/nagyobb négykerekűre lenne számunkra az ideális.

Akárhogy is legyen, eljöhet az a pillanat az életünkben, amikor elgondolkodunk azon, hogy autót kellene bérelnünk. Ha még nincs ebben tapasztalatunk, akkor rögtön több kérdés is felmerülhet a fejünkben, és jó, ha egy kicsit felkészülünk, mielőtt meghoznánk a döntést, hogy honnan, milyen gépjárművet szeretnénk kikölcsönözni.

  1. Keressünk megbízható céget

Amellett, hogy nagyon fontos, hogy jó állapotú, műszakilag rendszeresen karbantartott autóval utazzunk, annak is érdemes utánanéznünk, hogy milyenek az adott autókölcsönzőről írt ügyfélvélemények. Egy-két elégedetlenkedő mindenhol előfordulhat, de ha túl sokan tapasztaltak problémát a bérlés során, akkor azt a céget mindenképp ajánlott elkerülnünk.

  1. Nézzük meg az autókínálatot

Mielőtt elmennénk a kiválasztott autókölcsönzőhöz, nézzük meg a honlapjukon, hogy milyen bérautókkal rendelkeznek, és biztosan van-e náluk a mi igényeinknek megfelelő. Segítheti a döntést, ha nem csak az autótípusok vannak feltüntetve, hanem az árak is. Egyes autókölcsönzők bérleti díjai között akár nagyobb eltérések is lehetnek, és akár rejtett költségek is merülhetnek fel, nem árt résen lennünk. A legjobb, ha telefonon vagy e-mailben árajánlatot kérünk, mielőtt elindulnánk a kiszemelt járműért.

  1. Olvassuk el a bérleti szerződést

Bizalomra adhat okot, ha nem az utolsó pillanatban kerül elénk a szerződés, hanem azt még jóval a bérlés előtt, nyugodt körülmények között elolvashatjuk. A plusautorent.hu weboldaláról bármikor letölthetjük a szerződést, és meggyőződhetünk arról, hogy elfogadhatóak-e számunkra a feltételek és a bérlés menete.

+1 Tájékozódjunk az extra szolgáltatásokról

Ha például nagyobb utazásra készülünk vagy repülővel érkezünk meg az országba, akkor magától értetődő, hogy kényelmesebb számunkra, ha nem nekünk kell tömegközlekedéssel vagy taxival eljutni a bérautóért, hanem kihozzák azt az általunk megadott címre. Ha a plusautorent.hu-tól választunk bérautót, és a közelében lakunk, akkor akár ingyenes házhozszállítási is igénybe vehetünk. Sőt, akár nyitva tartási időn kívül is megoldható az autókölcsönzés.