A vírushelyzetre való tekintettel talán érdemesebb belföldi nyaralást vagy kirándulást terveznünk, ám, nem kell attól tartanunk, hogy emiatt kevésbé lesz kellemes a kikapcsolódás. Magyarországon is rengeteg olyan hely van, melyet érdemes felfedezni, és ahova kényelmesen eljuthatunk akár bérautóval is. Összegyűjtöttünk néhányat, amik közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Visegrád

Ha szeretjük a történelmi városokat és várakat, akkor Visegrád ideális célpont lehet a számunkra. A visegrádi várat a tatárjárás után 1250-1260 körül építtette IV. Béla és felesége. Két részből áll, az alsó várból és a fellegvárból, más néven citadellából. Évről évre több tízezren látogatják meg a Fellegvárat, melynek teraszáról csodálatos panoráma nyílik a Dunakanyarra. A vár több, a középkorról szóló érdekes kiállításnak is otthont ad.

Velence

Ha nem szeretnénk Budapesttől túl messzire utazni, de szívesen csobbannánk egyet egy hűsítő tóban, akkor guruljunk le Velencére. A Velencei-tavi térség legnagyobb beruházásainak egyike volt a Velence Korzó és Szabadstrand. Itt található az ország egyik legszebb és legkellemesebb család- és gyermekbarát strandja. A parton kialakított sportpályák aktív kikapcsolódást kínálnak a sportkedvelőknek is. A Korzó üzleteiben meghosszabbított nyitva tartással, sokrétű kínálattal várják a vásárlókat, valamint éttermek, kávézók, és fagylaltozók gondoskodnak a kulináris élvezetekről. A megújult kikötőből pedig sétahajóval fedezhetjük fel a tavat és élővilágát.

Balatonfüred

Ha a Balatonon szeretnénk nyaralni, akkor jó választás lehet Balatonfüred, mely a Balaton északi partjának „fővárosa”, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. A strandolás mellett kellemes sétát tehetünk a híres Tagore-sétányon, továbbá megtekinthetünk olyan nevezetességeket, mint a Jókai Mór Emlékház, a Vaszary villa, a Kossuth Lajos forrás, a Kerektemplom vagy a Füredi Panteon. Balatonfüreden akár felnőttbarát hotelben is megszállhatunk, ha gyerekzsivajtól mentes kikapcsolódásra vágyunk.

Győr

Ha a budapesti állatkertet már rengetegszer meglátogattuk, és most az ország egy másik pontján szeretnénk megcsodálni a vadállatokat, akkor válasszuk úti célul Győrt, ahol érdemes belépőt váltanunk a Xantus János Állatkertbe. Az ide látogatók zöldellő fák alatt, gondozott, szép környezetben ismerhetik meg az állatkert mindennapjait, tartalmas programot kínál gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Ajánlott több napot is Győrben töltenünk és felfedeznünk a város más nevezetességeit is, például a Városházát, a Széchenyi teret, a Mária-oszlopot, az Esterházy-palotát, a Bazilikáz vagy a Jedlik-csobogót.

Bárhová is tervezzük az utazást, a plusautorent.hu oldalán megbízható, tágas bérautókat választhatunk a kiránduláshoz.