Az esőmentes, hűvösebb őszi napok ideálisak a szabadban való időtöltéshez. A közelgő őszi szünetben érdemes izgalmas kirándulásokra indulni a családdal. Talán nem is gondolnánk, mennyi csodaszép, felfedezésre váró hely van Budapest környékén. Ha nincs saját gépkocsink, akkor jó ötlet lehet autót bérelni erre az időszakra, így kényelmesen eljuthatunk több arborétumba, erdőbe, városba is.

Miért válasszuk az autóbérlést a tömegközlekedés helyett?

– Nem kell menetrendhez igazodni – várni vagy kapkodni.
– Legalább 10 napos bérlés esetén rendkívül kedvező az ár.
– Kényelmesen utazhat a család, több csomag is egyszerűen szállítható.
– Nem kell idegenekhez alkalmazkodni.
– Nem kell maszkban utazni és attól tartani, hogy megfertőződünk az út során.
– Könnyedén felfedezhetjük a célpontunk környékét is.
– Háztól házig utazhatunk, nem kell a megállókig cipekednünk.
– Nincs szükség csomagmegőrzőre és magunkkal sem kell vinnünk minden holminkat.
– Gyorsabban eljuthatunk a kiválasztott helyre.

Hova érdemes utazni a családdal?

  1. Dunakanyar

Hazánk talán egyik legszebb vidéke a Dunakanyar. Páratlan természeti jelenségek, varázslatos tájak, és bájos települések fogadják az odalátogatókat. Érdemes egy teljes napot a vidékre szánnunk és hajókáznunk a Dunán, majd megcsodálnunk például a Visegrádi Fellegvárat, valamint az Esztergomi Bazilikát. Szuper programokon vehetünk részt a gyerekekkel, a Nagyvillám Kilátó melletti Visegrádi Bobpályát sem szabad kihagynunk.

  1. Veresegyháza

Ha Veresegyházán járunk a gyerkőcökkel, akkor mindenképp váltsunk belépőket a híres Medveotthonba, amely tökéletes helyszín egy hétvégi kikapcsolódásra akár ősszel is. De mellette túrázhatunk még a Veresegyházi Tavak Tanösvényen is, ahol gyönyörködhetünk az őszi színekbe öltözött erdőben, és felfedezhetjük a közel 5 kilométeres túraútvonal 11 állomását, melynek 3 tó is a része, a Malom-tó, az Ivacsi-tó, valamint a Pamut-tó.

  1. Budakeszi

A Budai-hegység erdős lankáin, hatalmas területen, családias környezetben várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt a Budakeszi Vadaspark. A park területén hazánkban és a Kárpát-medencében őshonos vadállatokkal és háziállatokkal találkozhatunk, például őzekkel, muflonokkal, vaddisznókkal, medvékkel és farkasokkal is. Meghatározott időben szórakoztató állatbemutatókon is részt vehetünk, és kellemes sétákat tehetünk a több mint 300 hektáros őszi erdőben.