Valentin nap környékén sokan kapcsolódnak ki párjukkal, de nem feltétlen kell különleges alkalom ahhoz, hogy kiránduljunk egyet kedvesünkkel. Még az sem gond, ha nincs hozzá saját autónk és nem kedveljük a tömegközlekedést, hiszen autóbérlés mellett is dönthetünk, így kellemesen utazhatunk a célig. Sőt, az adott kirándulóhely közelében lévő nevezetességeket is egyszerűbben bejárhatjuk.

  1. Pécs

Pécs az egyik legrégibb, műemlékekben gazdag város. A belvárosban több étterem, cukrászda és pub is található, ahova beülhetünk melegedni és elfogyasztani egy finom italt és ebédet, illetve egy szelet süteményt. A nevezetességek és a múzeumok közül a legtöbb pár perces sétával elérhető. A bevállalósabb párok, akik nem riadnak vissza egy kis hegymászástól, a Tettyére is felgyalogolhatnak. Odafent több remek kilátóhelyet is találhatunk, melyekből lenyűgöző látvány tárul elénk. Amikor jó az idő, ajánlott romantikus utat tenni a Mecseki Kisvasúttal, és meglátogatni az Állatkertet. A nap végén pedig felkereshetjük a lakatfalat, amelyre mi is feltehetjük szerelmünkkel a sajátunkat.

  1. Szeged

Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városa, a Tisza és a Maros találkozásánál fekszik. A Napfény városának is nevezik. A város évente több kirakodóvásárnak és fesztiválnak is helyet biztosít. Ha egy kellemes sétát szeretnénk tenni, végigsétálhatunk a Tiszaparton vagy akár a Széchenyi téren is, ahol szobrok, virágok és tulipánfák nyújtanak lenyűgöző látványt. Érdemes betérni a Reök Palotába, amely egy igazi romantikus szecessziós épület, ahol remek kiállításokat is megtekinthetünk. A helyi éttermek valamelyikében ne felejtsük el megkóstolni a híres szegedi halászlét.

  1. Lillafüred

Lillafüred a Bükk-hegység egyik legjelentősebb turisztikai települése. A híres Palotaszálló épületét érdemes kívül-belül megnézni, a környékén több természeti csoda is található. Végigsétálhatunk párunkkal a szálló mögötti teraszos sétányon, megcsodálhatjuk az Anna-mésztufabarlangot, hazánk legmagasabb szabadesésű vízesését, vagy a függőkertet, melyet két oldalról a Szinva és a Garadna határol. Végül egy kőhídon keresztül átjuthatunk Felsőhámor faluba is. Továbbá, ha szeretnénk, felülhetünk Magyarország első személyszállító erdei kisvasútjára is, amivel romantikus erdei utazást tehetünk alagutakon és hidakon át.

  1. Székesfehérvár

Székesfehérváron a királyok városában megannyi történelmi emlékművet csodálhatunk meg egy belvárosi séta során. A Fő utcától néhány percre található a Zichy liget, és csak picivel van messzebb a Csónakázó tó, ahol a vadkacsákat megfigyelhetjük a partról is, de akár csónakázhatunk is egyet szerelmünkkel. Ha már a városban járunk, érdemes meglátogatnunk az Öreghegyen lévő Bory várat, melyet Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül épített, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.