A tavasz és a nyár a két legtökéletesebb évszak a kirándulásokhoz és az utazásokhoz. Érdemes kihasználnunk a jó időt, és minél több csodálatos helyet felfedeznünk az országon belül is kívül is. Több fős baráti társaság vagy nagyobb család esetén ezekre az utakra remek választás lehet az autóbérlés.

Ha nincs saját gépkocsink, vagy esetleg van, de túl kicsi, nem elég megbízható egy hosszú úthoz, vagy csak szeretnénk kipróbálni egy másik márkát és típust, érdemes autókölcsönzés mellett döntenünk.

De miért is jó még, ha bérautóval utazunk?

– Nem a saját négykerekűnk amortizálódik.
– Autóválasztástól függően nagyobb lehet az utastér és a csomagtartó.
– Frissen szervizelt, megbízható járművel indulhatunk útnak.
– Nem kell menetrendhez igazodnunk, akkor indulunk el, amikor szeretnénk.
– Nem szükséges ismeretlen utasokhoz alkalmazkodnunk.
– Beállíthatjuk magunknak a megfelelő hőmérsékletet, nem lesz túl hideg a klíma vagy túl melegre állítva fűtés.
– Több látnivalót csodálhatunk meg, mintha szervezett, buszos kirándulásra neveztünk volna be.

Bár Magyarországon belül és Budapest környékén is rengeteg hely van, amit életünk során legalább egyszer látnunk kell, külföldi útban is gondolkodhatunk. Ez esetben viszont előre engedélyt kell kérnünk az autókölcsönzőtől.

A plusautorent.hu oldalon kedvező árú bérautók közül válogathatunk, ráadásul a letéti díj is nagyon alacsony. További előny, hogy minél több napra szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást, annál alacsonyabb a napi bérleti díj. Javasolt tehát figyelembe venni a mennyiségi kedvezményeket is, hiszen így akár 30%-al olcsóbbak lehetnek a bérkocsi árak.

Ráadásul, ha az alábbi települések valamelyikéről szeretnénk indulni, és vissza tudjuk szállítani az autókölcsönző munkatársát a telephelyre, akkor ingyen házhoz kapjuk a kiválasztott bérautót: Pesthidegkút-Ófalu, Gercse, Erzsébetliget, Széphalom, Budaliget, Máriaremete, Remetekertváros, Hársakalja, Erzsébettelek, Hűvösvölgy, Petneházyrét, Adyliget, Remeteszőlős, Remeteszőlősi lakótelep, Kútgyűrűtelep, Nagykovácsi, Cseresznyés, Zsíroshegyalja, Solymár, Pilisszentiván, Bányatelep, Pilisvörösvár.

A házhoz szállítási díjtól akkor sem kell tartanunk, ha Budapesten belül máshol, vagy a főváros egyéb közeli településén élünk, hiszen olcsóbb a kiszállítás ára, mintha taxival mennénk el a járműért.

14 megbízható bérautó közül válogathatunk, melyek szinte mindegyike klímás, így kényelmes megoldást jelentenek a legmelegebb napokon is. 2-3 gyerkőccel való kiránduláshoz a Renault Scenic, a Skoda Fabia vagy a Ford Focus C-Max gépkocsik valamelyikét ajánlott választanunk, de ha több gyermekkel, esetleg barátokkal indulunk útnak, akkor a Renault Espace lesz a tökéletes számunkra.